Trwa ładowanie...

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)
Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

1. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 30,2 g białka,
  • 0,06 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 4,11 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 1,55 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,83 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 76,0 mg cholesterolu.

2. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 1,90 µg witaminy K.

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,28 mg witaminy B2,
  • 8,23 mg witaminy B3,
  • 80,7 mg witaminy B4,
  • 0,43 mg witaminy B5,
  • 0,79 mg witaminy B6,
  • 5,00 µg witaminy B9,
  • 2,05 µg witaminy B12.

3. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 16,00 mg wapnia,
  • 2,91 mg żelaza,
  • 15,00 mg magnezu,
  • 272 mg fosforu,
  • 381 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 4,67 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 27,0 µg selenu.

4. Pieczona wołowina zrazowa górna bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 158 kcal 134 kcal
Białko 30,2 g 25,7 g
Węglowodany 0,06 g 0,05 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 4,11 g 3,49 g
Tłuszcze nasycone 1,55 g 1,32 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,83 g 1,56 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,29 g 0,24 g
Cholesterol 76,0 mg 64,6 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze