Trwa ładowanie...

Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)
Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa)

1. Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 206 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 28,2 g białka,
  • 0,88 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 9,97 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 3,50 g tłuszczów nasyconych,
  • 4,42 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,38 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.

2. Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.

Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,15 mg witaminy B2,
  • 8,33 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,59 mg witaminy B6,
  • 7,00 µg witaminy B9,
  • 3,72 µg witaminy B12.

3. Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 17,00 mg wapnia,
  • 2,02 mg żelaza,
  • 25,0 mg magnezu,
  • 231 mg fosforu,
  • 371 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 62,0 mg sodu, 5,60 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0 mg manganu i 34,6 µg selenu.

4. Pieczone steki z polędwicy wołowej bez kości (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 206 kcal 175 kcal
Białko 28,2 g 24,0 g
Węglowodany 0,88 g 0,75 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 9,97 g 8,48 g
Tłuszcze nasycone 3,50 g 2,97 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,42 g 3,76 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,38 g 0,32 g
Cholesterol 79,0 mg 67,2 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze