Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja)
1. Pieczony kogut (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 226 kcal | 192 kcal |
Białko | 28,4 g | 24,1 g |
Węglowodany | 0,04 g | 0,03 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,67 g | 9,92 g |
Tłuszcze nasycone | 3,28 g | 2,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,71 g | 4,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,52 g | 2,14 g |
Cholesterol | 103 mg | 87,6 mg |
Witamina C | 0,40 mg | 0,34 mg |
Komentarze