Trwa ładowanie...

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) (Flickr)

1. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 162 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 29,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 3,97 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 1,56 g tłuszczów nasyconych,
  • 1,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.

2. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,28 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,23 mg witaminy B2,
  • 8,29 mg witaminy B3,
  • 80,2 mg witaminy B4,
  • 0,46 mg witaminy B5,
  • 0,80 mg witaminy B6,
  • 5,00 µg witaminy B9,
  • 2,60 µg witaminy B12.

3. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 16,00 mg wapnia,
  • 1,74 mg żelaza,
  • 14,00 mg magnezu,
  • 280 mg fosforu,
  • 392 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 4,25 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 27,9 µg selenu.

4. Pieczony udziec wołowy bez kości (mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 162 kcal 138 kcal
Białko 29,5 g 25,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 3,97 g 3,38 g
Tłuszcze nasycone 1,56 g 1,32 g
Tłuszcze jednonienasycone 1,75 g 1,49 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,29 g 0,25 g
Cholesterol 79,0 mg 67,2 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze