Przejdź na WP

Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu

1. Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,2 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 4,50 g tłuszczów, w tym:

  • 1,32 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,81 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 442 mg cholesterolu.

2. Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?

Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 12,50 mg witaminy C, 1,753 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,14 mg witaminy B1,
  • 1,05 mg witaminy B2,
  • 6,63 mg witaminy B3,
  • 178 mg witaminy B4,
  • 3,27 mg witaminy B5,
  • 0,40 mg witaminy B6,
  • 257 µg witaminy B9,
  • 9,44 µg witaminy B12.

3. Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:

  • 14,00 mg wapnia,
  • 7,04 mg żelaza,
  • 14,00 mg magnezu,
  • 289 mg fosforu,
  • 224 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 4,23 mg cynku, 0,33 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 59,6 µg selenu.

4. Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 145 g (1 szklanka, pokrojone, np. w kostkę)
Wartość energetyczna 157 kcal 228 kcal
Białko 27,2 g 39,4 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 4,50 g 6,53 g
Tłuszcze nasycone 1,32 g 1,92 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,96 g 1,40 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,81 g 1,18 g
Cholesterol 442 mg 641 mg
Witamina C 12,50 mg 18,13 mg

Porównaj wartości z innym produktem:

Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu
Podroby drobiowe gotowane na wolnym ogniu (Fotolia)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Ważne tematy