Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 6 5 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Scyntygrafia tarczycy: Pytania do specjalistów

Co oznaczają te wyniki badań tarczycy?

Witam, czy mogłabym prosić o interpretację tych dziwnych wyników?Usg tarczycy prawy płat: 12x14x40= 3,5 ml lewy : 12x15x40= 3,7 ml bez zmian, i ognisk...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Czy te guzki mogą być złośliwe?

Witam, miałam robione usg tarczycy, w badaniu wyszło, że w lewym płacie znajduje się ognisko obniżonej echogenicznosci o śr. 3mm, w dolnym biegunie ognisko...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Co znaczą niewielkie płaty i grupy oraz pojedyncze struktury mikropęcherzykowe?

Proszę o interpretację wyniku badania cytologicznego BACC lewego płata tarczycy: na tle skąpego koloidu, wśród elementów morfotycznych krwi widoczne są...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Czy jest możliwość, żeby całkowicie usunąć bliznę po wyciętej tarczycy?

Jest możliwość żeby całkowicie usunąć bliznę po wyciętej tarczycy, jestem młoda osoba, której bardzo to przeszkadza w życiu codziennym

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Katarzyna Szymczak
Dr n. med. Marek Paul

Jaki rodzaj scyntygrafii powinien być wykonany po usunięciu tarczycy?

Jaki rodzaj scyntygrafii powinien być wykonany po usunięciu tarczycy z powodu raka brodawkowatego tarczycy?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak wykryć chorą tarczycę?

problem z nieustanna chrypką- nie jest to przeziebienie, badania krwi tarczycy t3 t4 tsh wychodzi w normie, mimo tego nieustannie bardzo szybko tyje bez...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Aleksandra Witkowska

Co znaczy ten wynik biopsji tarczycy?

proszę o interpretacje wyników, Czy to coś groźnego? Biopsja tarczycy: 255650 płat prawy- zmiana w górnej części płata, konglomerat dwóch zmian, hypoechogenicznych,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Grzegorz Luboiński

Co oznacza tarczyca niepowiększona, o prawidłowej echogeniczności, jednorodna?

Witam Proszę o interpretację USG Tarczycy: Tarczyca niepowiększona, o prawidłowej echogeniczności, jednorodna. W obu płatach pojedyncze drobne hypoechogeniczne...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Marek Derkacz

Dlaczego moja tarczyca jest dość mała?

Witam, Odebrałam dziś wyniki z badań laboratoryjnych TSH 2,37 (0,27- 4,40); FT3 3,93 (2,00- 4,40); FT4 1,28 (0,93- 1,70); ATG 13,9 U/ml < 33,00 ; ATPO...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Aleksandra Witkowska

Czy guzek hypoechogeniczny może być groźny?

CZy guzek hypoechogeniczny o srednicy 3mm w miazszu tarczycy moze byc grozny zaznacze ze choruje na hashimoto

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Dlaczego mam zgagę po operacji usunięcia tarczycy?

Witam. Pięć lat temu przeszłam operację całowitego usunięcia tarczycy, od tamtej pory dokucza mi zgaga, problemy zaczęły sie już parę dni po zabiegu. Mimo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Aleksandra Witkowska

Co oznacza obszar zimny w rzucie części środkowej środkowej O2?

Badanie scyntygraficzne tarczycy . W dolnym biegunie płata prawnego widoczny jest obszar gorący P3 obszar zimny w rzucie części środkowej środkowej O2

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Aleksandra Witkowska

Czy pozostały płat tarczycy nie powinien sam poradzić sobie z produkcją hormonów?

Witam, Miałam guza na jednym płacie tarczycy (ponad 2cm) oraz nadczynność tarczycy (niski poziom tsh 0,12 przy braniu thyrozol). Usunełam jeden płat tarczycy,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Co dalej po operacji wycięcia tarczycy wraz z mikroguzkami?

Witam mam na imię Sylwia 44 lata. Przeszłam operacje wycięcia tarczycy wraz z mikroguzkami 1 czerwca 2016 roku. Tydzień po operacji dostałam infekcji i...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Czy moje wyniki wskazują na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy czy konieczna jest biopsja tarczycy?

moje wyniki: W 2015 TSH wynosiło 1,66, w 2016 2,199 a teraz 3.420, anty TPO wyszło 336. Ft3 -3,34 norma 2,00-4,40 Ft4-1,27 norma 0,93-1,70 wynik usg...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Marek Derkacz

Czy mogę podejrzewać u siebie niedoczynność tarczycy?

Witam, półtora roku temu robiłam badania hormonów tarczycy, TSH 2,65; ft4 0,96 ; ft3 2,9. ( Teraz mam 18 lat). Wyniki niby są w normie ale od jakiegoś...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznacza niewielkiej wielkości wole z obszarami o obniżonej zdolności do gromadzenia radioaktywnego nadtechnecjanu?

Po scyntygrafii tarczycy wniosek jest zapisany: niewielkiej wielkości wole z obszarami o obniżonej zdolności do gromadzenia radioaktywnego nadtechnecjanu....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Bartłomiej Rawski

Czy tarczyca jest tak destrukcyjna?

Witam. Jestem mezczyzna mam 26 lat od 10 lat choruję na hashimoto. Infensywnie uprawiam sport silownia bieganie. Od tylu lat miałem mnóstwo objawów które...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Andrzej Sawicki

Co oznacza wynik TSH po wycięciu tarczycy?

* Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) ↓ 0,316 µIU/ml 0,350 — 4,780 Metoda CLIA, aparat Advia CENTAUR, odczynnik Siemens Wolna trijodotyronina...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Klaudia Kuśmierczuk

Jak interpretować wyniki tomografii komputerowej tkanek miękkich szyi?

Dzień dobry, jestem rok po całkowitej tyreoidektomii, z powodu guza na lewym płacie, w hist-pat, zmiana niezłośliwa, na kontrolnym usg po roku okazało...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Bartłomiej Rawski
Strefa Kobiety
Ważne tematy