Zapytaj lekarza

1 , 0 2 6 , 9 5 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Endokrynologia: Pytania do specjalistów

Czy to może być niedoczynność tarczycy lub nawet Hashimoto?

Witam, właśnie odebrałam wyniki badań krwi. Kilku z nich nie obejmują normy: TSH...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Małgorzata Gajewczyk

Czy ten poziom progesteronu w pierwszym dniu miesiączki jest prawidłowy?

Witam, czy poziom progesteronu 0,39 ng/ml w pierwszym dniu miesiączki jest prawidłowy?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jarosław Maj

Czy Letrox może powodować złe samopoczucie?

Witam .Czy to możliwe że po leku letrox 75 chodzę jakbym był pijany ,i zauważyłem że często oczy mi łzawią gdy wyjdę na światło słoneczne ? Może być to...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

czy poniższe wyniki badań wskazują na nadczynność pierwotną tarczycy?

Witam. Zwracam się z pytaniem czy poniższe wyniki badań wskazują na nadczynność pierwotną tarczycy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Konstanty Dąbski

Jak mam zinterpretować mój wynik biopsji?

Proszę o interpretacje wyników biopsji. Guzek lewego płata tarczycy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Jak interpretować prawidłowo moje wyniki hormonalne?

Dzień dobry, proszę o interpretację wyników: - TSH 4,320 norma 0,270-4,200 - FT4 1,10 norma 0,93-1,70 - anty-TPO 13,30 norma...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Tryhozol a efekty uboczne

Witam . Jestem w 4 mc ciazy,dostalam od endokrynologa tryhozol i dzisiaj pojawil sie problem poniewaz boli mnie bardzo gardlo i wezly chlonne ,nie moge...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Konstanty Dąbski

Czy stale powiększone węzły chłonne szyjne i karkowe to powód do niepokoju?

Czy stale powiększone węzły chłonne szyjne, karkowe, nad obojczykiem i za uchem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Jak obniżyć poziom TSH u 33-latki?

Witam przyjmuje euthyrox 100 wynik mojego tsh to 20.916 jaką dawką go obniże?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Dlaczego dalej nie chudnę?

Witam, od miesiąca jestem na diecie z niskim ig, mam i insulinooporność, pcos i niedoczynność tarczycy. Przez miesiąc schudłam 5 kg. Teraz moja waga od...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Małgorzata Gajewczyk

Czy są inne sposoby leczenia raka tarczycy?

Dzień dobry. U mojej żony wycięto torbiel tarczycy. Po badaniu zdiagnozowano ze był to rak brodawkowaty....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Co znaczą te wyniki u 8-letniej córki?

Curka ma osiem lat ma takie wyniki tarczycy TSH...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy jest ryzyko, że mam raka tarczycy?

Witam. Trzy miesiące temu udałam się na wizytę do lekarza bo wyczułam że mam powiększoną tarczycę....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy takie tsh to norma?

Mam 35 lat wynik tsh to 0,8110 norma to 0,3500-4,9400 Ft3 2,9 norma 1,7-3,71 Ft4 0,94 norma 0,7-1,48

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Jakie badania mam zrobić, aby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku z tarczycą?

Dzień dobry, mam pytanie odnośnie badań krwi, chciałbym pójść na konsultację do endokrynologa...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Co sądzić o takich wynikach badania tarczycy?

Witam. Mam 31lat . Robiłam badania z tarczycy. TSH- 7.12 Anty-Tg-1331 Reszta w normie . Co o tym sądzić ? Bardzo proszę o radę.

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Problem ze spadkiem wagi u 25-latka

Witam. Mam 25lat, od pewnego czasu spada moja waga pomimo, że jem tak samo jak jadłem w poprzednim czasie, dodatkowo mam chwilowe zaburzenia świadomości,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Wiesław Łuczkowski

Czy Euthyrox może osłabić działanie tabletek?

Dzień dobry. Dostałam przepisane od endokrynologa lek Euthyrox N 25. Zażywam również tabletki...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czerwona niewielka plamka na języku

Witam. Od dwóch tygodni mam czerwoną niewielką plamkę na języku, szczypie jak coś jem. Nie palę. Choruję na niedoczynność...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Konstanty Dąbski
Strefa Kobiety
Ważne tematy