Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 2 7 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Hepatologia: Pytania do specjalistów

Co oznacza wynik badania wątroby u 34-latki?

Proszę o pomoc w wynikach:zaczęło się że mocno zaczął mnie boleć obojczyk prawy po jakimś czasie silny ból głowy i prawej strony brzucha też ból przy oddychaniu...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Katarzyna Szymczak

Co oznacza Aspat 47,5 i Alat 13?

Witam mam 41 lat i mam Aspat 47,5 i Alat 134 USG wporzadku .Co to może oznaczać

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Jak wspomagać chorego leczonego na gruźlicę?

Jak wspomagac chorego leczenego na gruzlice ( isoniazid, rifampin, pyranizamide, moxifloxacin HCL, prednisone) ? Chodzi mi o suplementy wzmacniajace...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Jak interpretować wynik badania wątroby u osoby ze zmianami ogniskowymi do 3 cm?

Odebralam wyniki badan na watrobe. W CT wyszly dwie zmiany ogniskowe do 3 cm (podejrzenie gruczolaka). Czekam na wizyte, jednak prosze o interpretacje....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Co znaczą wyniki ALT, AST i fosfatazy?

witam oto moje wyniki ALT 43 U/L NORMA 10-41. AST 56 U/L NORMA 10-51.FOSFATAZA ALKALICZNA 51 IU/L NORMA 40-129. GGT 30IU/L NORMA 8-61. BILIRUBINA CALKOWITA...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Gdzie wykonać badania w kierunku choroby wątroby?

Jestem podejrzana o chorobę wątroby. Lekarze z przeprowadzonych badań nie są w stanie jasno określić co mi dolega i zalecili biopsje. Na moje pytanie,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Katarzyna Szymczak

Co oznacza wynik badania USG brzucha i poszerzone drogi żółciowe?

dzień dobry byłem na usg brzucha i wykryto ze mam drogi żółciowe poserzone z powietrzem w świetle -aerobilia. Watroba zdrowa i woreczek żółciowy tez...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co oznacza zastój w nerce?

Mój syn w 3 dobie życia dostał zoltaczke 15,9, w 8 dobie życia po naswietlaniu 4 dniowym wyszliśmy do domu z wynikiem 10. Obecnie ma 6 tygodni a zoltaczka...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co znaczy wynik badania jamy brzusznej dziecka?

To jest wynik mojego synka obawiam się najgorszego proszę o poradę wątroba nie powiekszona o prawidłowej echogenicznosci bez widocznych zmian ogniskowych...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy w końcu jestem zarażony WZW b i c czy nie?

Proszę o interpretacja badań na WZW. Bo nie wiem czy w końcu jestem zarażony WZW b i c czy nie . HBS - p/c przeciw HBs (WZW typu B) - (v42) - 107,83...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Co powoduje żółty odcień skóry?

Witam mam 27lat jestem kobieta.Niestety w sierpniu dostałam zoltaczke mechaniczną miałam epcw robione i się odzolcilam po miesiącu został mi usunięty woreczek...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Jak można schudnąć po przeszczepie wątroby?

Jak mozna schudnoc jesli sie jest Po przeszczepie watroby I bierze sie leki

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Co mogę jeść przy kamicy żółciowej?

WITAM ZBLIŻAJĄ SIĘ ŚWIĘTA I NIE WIEM CO MOGĘ ZJEŚĆ PRZY KAMICY ŻÓŁCIOWEJ? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZ.

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Ewa Zawidzka
Mgr Joanna Wardenga

Co oznacza wynik TK jamy brzusznej u 60-latki?

w wynikach z TK jamy brzusznej wyszły mi takie wyniki-Wątroba o wymiarze podłużnym w linii środkowo-obojczykowej 125mm,o prawidłowej gęstosci miąższu w...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Igor Madej

Co oznacza obniżone jelita, powiększona wątroba i zwapnienia śledziony?

Obniżone jelita,powiększona wątroba,zwapnienia śledziony,do tego gorączka i ból brzucha.co to może oznaczać?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Łukasz Wroński

Czy zapalenie wątroby typu B mogło spowodować depresję?

Dzień dobry jestem w ciąży lekarz zalecił mi zbadanie wątroby wyszło mi Abs ,od dwóch miesięcy mam depresje czy zapalenie wątroby typu B mogło wywołać...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Małgorzata Pacholec
Mgr Irena Mielnik-Madej

Jak leczyć zwłóknienie wątroby u młodej osoby?

Proszę o interpretację, mężczyzna 22 lata, rok temu zgłoszenie do lekarza POZ, powiększone węzły chłonne pachwiny, ALT 142(<41),AST 52(<35),wirusy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co znaczy ból wątroby po badaniu głowy z kontrastem?

Mialam badanie glowy z kontrastem i po czterech godzinach zaczela mnie bolec watroba co robic

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co jest powodem stłuczenia wątroby u osoby nie nadużywającej alkoholu?

Mam 18 lat nie mam nadwagi, nie nadużywam alkoholu ani nie biorę żadnych leków na stałe mimo to na usg wyszło mi, że mam stłuszczenie wątroby o wzmożonej...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Ewa Zawidzka
Mgr Joanna Wardenga

Jaką dietę mam zastosować przy torbieli na wątrobie?

Mam 40 lat i torbiel na wątrobie wielkości 33 mm, mam bardzo duże wzdęcia ("brakuje skóry aby dalej się rozsciagnela" ) często towarzyszy im uczucie duszenia...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga
Strefa Kobiety