Zapytaj lekarza

1 , 0 1 4 , 1 4 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Nadczynność tarczycy: Pytania do specjalistów

Co oznacza wynik TSH przy nadczynności?

Witam choruje na nadczynność tarczycy od 6 lat .Choroba przebiega róznie w tej chwili jestem leczona Tyrosanem 50 mg.3 razy dziennie przemiennie 2 razy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Andrzej Sawicki

Co jest powodem puchnięcia rąk i twarzy?

Witam. Mam 38 lat i nadczynnosc tarczycy, obecnie biorę metizol. Winiki sa w normie. Ale moim problemem jest puchniecie rąk i twarzy, a przede wszystkim...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Michał Lenard

Co znaczą wyniki po leczeniu nowotworu piersi?

witam, mam 30 lat jestem po leczeniu nowotworu piersi a mianowicie po chemioterapii, operacji usunięcia piersi, obecnie biorę hormony glandex, na przełomie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Michał Lenard

Co oznacza ból klatki piersiowej przy nadczynności tarczycy?

Wita od 4tygodni mam lekki bòl u góry klatki piersiowej ból idzie w stronę gardła jestem słaby I obolały dzis dowiedziałem się że mam nadczynność tarczycy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Czy konieczne jest usunięcie tarczycy?

Witam, od kilku miesięcy boli mnie gardło z prawej strony, taki ucisk promieniuje od szyji do ucha. Choruje od kilku lat na nadczynność tarczycy. Na dwóch...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Czy można zmienić leki przy nadczynności tarczycy?

Mam nadczynność tarczycy i nie toleruję leków które brałam Tchrozol,Metizol. Po tych lekach boli mnie brzuch po lewej stronie i czuję że watroba też mnie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Jakie mogą być przyczyny ciągłego bólu nóg?

Witam.Od dłuższego czasu(ok.1 rok) prześladuje mnie ból nóg.Boli dzień i noc. Musiałam zrezygnowac z ciasnych spodni, ocieraly mnie.Bol nóg jest bardzo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Jakie objawy daje niedoczynność tarczycy?

Jakie objawy neuropsychologiczne mogą towarzyszyć wrodzonej niedoczynności tarczycy ze zmniejszonym jednym płatem przy przyjmowaniu wysokich dawek lewotyroksyny...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Co jest powodem tycia u osoby z nadczynnością tarczycy?

Choruję na nadczynność tarczycy a cały czas tyję endokrynolog od tylu lat twierdzi że to od leków Proszę podać przyczynę dlaczego wciąż tyję chociaż nie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Andrzej Sawicki

Czy jest możliwe, że ta choroba uaktywniła się dopiero po zajściu w ciążę?

Witam. Jestem w szóstym miesiącu ciąży. Pare dni temu zrobiłam badania, moje tsh wyniosło 15. Dzis powtórzyłam tsh, zrobilam tez ft3 i ft4 na własny koszt....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jak interpretować wynik badania tarczycy i czy świadczy on o nadczynności czy niedoczynności?

Witam, czy podane wyniki wskazują na niedoczynność lub nadczynność tarczycy? Morfologia TSH 3,22 (norma 0,27-4,20) link do wyników: https://tufotki.pl/I4iAO...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Andrzej Sawicki

Co oznacza wynik TSH 4,97?

Witam, odebralam wyniki badań tsh. Wynik 4.97 a pod spodem mam metoda elfa eutyreoza 0.25-5.0 , nadczynność tarczycy <0.15, niedoczynnosc tarczycy >...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Dlaczego osoba z zespołem Downa przestała normalnie funkcjonować?

Witam wszystkich. Mam problem z siostrą. Siostra ma stwierdzonego Downa ale nie w tym rzecz. Od jakiegoś roku dziewczyna przestaje funkcjonować. Zaczęło...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Czy na obecnym etapie istnieje jakiekolwiek przeciwwskazanie do biegania oraz siłowni?

Witam. Dwa tygodnie temu endokrynolog stwierdził u mnie nadczynność tarczycy. TSH-0,02 / FT3-9.27 / FT4-29,43. Towarzyszyło przy tym ciśnienie 180/100...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Michał Lenard

Jak schudnąć przy nadczynności tarczycy?

Mam nadczynność tarczycy pomimo że jem mniej to i tak tyje co zrobić by skutecznie schudnąć gdzie się udać i jakie zrobić badania

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Czy rak piersi mógł spowodować powstanie choroby tarczycy?

witam, mam 30 lat jestem po chemioterapii, mastektomii i radioterapii, teraz okazało się ze mam guza 20 mm na tarczycy i nadczynność tarczycy. czy rak...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Jaka jest interpretacja wyników badania krwi u osoby w trakcie leczenia nadczynności tarczycy?

Dzień dobry. Bardzo proszę o interpretację wyników Gran. pałeczkowate 1 % 1 5 Gran. segmentowane 38 % 40 70 Gran. kwasochłonne 7 % 1 5 Limfocyty 48 % 20 45 Monocyty 6 % 3 8 Jestem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Jak interpretować wynik badania TSH i czy świadczy to o nadczynności tarczycy?

Witam. Od dawna już robiło mi się słabo. Jednak od początku stycznia mój stan bardzo się pogorszył. Doszedł wysoki puls, czasem nawet bardzo wtedy prawie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Co może być przyczyną okresu bez typowych objawów?

Witam zawsze miałam bule brzucha i bule pleców . A teraz nie odczuwam nic .Mam miesięczkowanie reguralne.Nie robiłam jescze testu . Dodam jeszcze że...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Co znaczy przepływ miąższowy power dopler miernie wzmożony?

Witam, moje wyniki TSH nieoznaczalne, FT3 8,32 (norma do 6,6), FT4 18,18 (norma do 14,44). Wynik usg: płat prawy 1,84x2,07x5,0cm echogeniczność niejednorodna,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Wojciech Zygmunt
Strefa Kobiety