Zapytaj lekarza

1 , 0 1 8 , 6 6 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Nadczynność tarczycy: Pytania do specjalistów

akim zabiegom przeciwzmarszczkowym może poddać się osoba z nadczynnoscią tarczycy?

Dzień dobry. Jakim zabiegom przeciwzmarszczkowym może poddać się osoba z nadczynnoscia tarczycy? Kwas hialuronowy, botox, mezoterapia igłowa?

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Izabela Lenartowicz
Lek. Katarzyna Mudel

Czy podwyższona temperatura jest spowodowana chorą tarczycą?

Witam,jestem młodą osobą od paru miesięcy mam problemy z tarczycą.Ostatnio miałam nadczynność,teraz przeszła w niedoczynność.Nie czułam się jakoś bardzo...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co może znaczyć subkliniczna nadczynność tarczycy?

Witam, Lekarz stwierdził u mnie subkliniczna nadczynność tarczycy. Jak to jest możliwe że zamiast chudnac tyje. Czuje się jak bym była spuchnieta .

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznaczają moje wyniki TSH w 10 tyg. ciąży?

Dzień dobry, chciałabym prosić o komentarz odnośnie wyników badań. Kobieta w ciąży, 10 tydzień. Od kilku lat leczona na niedoczynność tarczycy, przyjmuję...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Jak skutecznie leczyć nadczynność tarczycy?

Witam, ja mam pewien problem zdrowotny i od kilku miesięcy nic z nim nie zrobiłam. Na początku z powodu nauki do obrony egzaminu inżynierskiego a potem...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy lekarz zalecił prawidłowe leczenie nadczynności tarczycy?

witam, miałem nadczynność tarczyce tsh 0,006 hormony ft3 4,75 (2,30-4,20) ft4 1,68 (0,89-1,76) brałem przez 4 miesięce thyrozol 10 po jednej rano dziś...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy można pominąć dawkę Thyrozolu?

Witam. Mój tata leczy się na nadczynność tarczycy od kwietnia. Już w maju poziom hormonów się unormował. Na początku lipca był na wizycie u endokrynologa...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy te wyniki mogą oznaczać nadczynność tarczycy ?

Czy te wyniki mogą oznaczac nadczynnosc tarczycy ? TSH 2,97 mlU/l 0,27 — 4,20 FT4 17,05 pmol/l 12 — 22 FT3 6,94 pmol/l 3,1 — 6,8

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Klaudia Kuśmierczuk

Czy złe samopoczucie może być związane z wynikami badań hormonów?

Mam objawy nadczynności tarczycy a wyniki niedoczynności. Potliwość Zmęczenie Podwyższone ciśnienie Czasami kołatanie Spadek masy ciała Niepokój TSH...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jak mogę skutecznie wyleczyć nadczynność tarczycy?

Mam nadczynność tarczycy wykrytą od 13go roku życia. Niestety ze względu na zmianę miejsca pobytu zbagatelizowalem sprawę. 3 lata temu postanowiłem leczyć...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Klaudia Kuśmierczuk

Czy możliwe jest podwyższone libido przy nadczynności tarczycy?

czy przy nadczynności tarczycy możliwa jest duża ochota na seks? lekarz podejrzewa nadczynność tarczycy, zrobiłam badania zobaczymy jak wyniki, ale nie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Justyna Piątkowska

Czy mój wynik TSH wskazuje na nadczynność tarczycy?

Witam. Odebrałam wyniki TSH, gdzie normy są podane 0.350-4.940, mój wynik to: 0.290. Czy można już mówić o nadczynnosci tarczycy? Mam 24 lata, w...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak postępować z nadczynnością tarczycy w ciąży?

witam . Dzisiaj okazało się, że jestem w ciąży. Od dwóch miesięcy biorę lek Thyrosan na nadczynność tarczycy oraz PROPRANOLOL - 10 mg. Biore go raz...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy pozytywny test ciążowy może być spowodowany przez nadczynność tarczycy?

Witam. Od ponad pół roku leczę się na niedoczynność tarczycy, 6 tygodni temu wynik TSH wskazał, że niedoczynność przeistoczyła się w nadczynność, zmniejszyłam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co może znaczyć przybieranie na wadze mimo unormowanych hormonów?

Rozpoznanie mojej choroby to Choroba Gravesa-Basedova i nadczynność tarczycy. Hormony unormowaly się jednak nadal bardzo tyje. Nie jest to jak mi zasugerowano...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Czy moje objawy wskazują na niedoczynność tarczycy?

Witam, mam 24 lata. Od jakiegoś czasu objawy nadczynnosci tarczycy. Przyspieszony puls, w ostatnim czasie dużo schudłam. Zrobiłam badania. TSH w normie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jak zmniejszyć wagę po porodzie?

Dzień dobry mam 21 lat waże 94 kg i mam 170 cm wzrostu . Karmię piersią 11 miesięczna córeczkę . Od dwóch lat chorowalam na nadczynność tarczycy i zawsze...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Maja Czerwińska-Rogowska

Czy nadczynność tarczycy zawsze powoduje cukrzycę typu 3?

Czy nadczynność tarczycy zawsze powoduje cukrzycę typu 3? Tzw. wtórną? Aktualnie nie przyjmuje leków bo moje hormony są prawie w normie, jedynie FT4 jest...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co oznacza ucisk w szyi przy guzkach tarczycy?

Witam. Kilka lat tenu zdjagnozowano u mnie nadczynnosc tarczycy i 4 gozki.Mialam robione biobsje lekarz mowil ze nie sa grozne.Od tygodnia czuje ucisk(duszenie)w...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Co zrobić w przypadku ginekomastii u mężczyzny?

Witam. Mój problem dotyczy „męskich piersi”. Na ostatniej wizycie u endokrynologa pokazałem wyniki hormonów o dziwo wszystko w normie (prolaktyna, testosteron,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska
Strefa Kobiety
Ważne tematy