Zapytaj lekarza

1 , 0 2 0 , 4 3 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Niedoczynność tarczycy: Pytania do specjalistów

Czy osoba ze skłonnością do Hashimoto musi ograniczyć spożywanie cukrów do minimum?

Mam w rodzinie częste problemy z tarczycą, szczególnie jeśli chodzi o niedoczynność, jednak moja mama ma również Hashimoto. Ja Hashimoto jeszcze nie mam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jakie krople do oczu stosować przy mętach?

Czy krople do oczu z jodkiem potasu sa skuteczne w leczeniu metow w oczach? Czy takie krople można stosować w przypadku niedoczynności tarczycy?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Jaka może być przyczyna wypadania włosów u 20-latki?

Witam, Czy wypadajace, przetluszczone, przerzedzone włosy to może być choroba? Trzeba udać się do trychologa czy to może być objawem braku witamin? Dodam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

O czym mogą świadczyć moje parametry badań poza normą?

Witam, Od kilku lat borykam się z problemami zdrowotnymi ( bardzo mocne osłabienie, połączone z problemami jelitowymi, bólami głowy itp. tak jakby coś...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska

Jak można się zakwalifikować na zmniejszenie żołądka?

Witam co trzeba zrobić by dostać się na operację zmniejszenie żołądka?mam 27 ważę 105kg przy wzroście 164cm.choruje na niedoczynność tarczycy byłam na...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy zwiększyć dawkę Letroxu 50?

Dzien dobry choruje na niedoczynnosc tarczycy obecnie jestem w 29 tyg ciazy zrobilam wyniki tsh i ft4 kontrolnie tsh wynosi 1,0568uJU/ml norma laboratoryjna...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Agnieszka Jankowska

Jak leczyć problemy z erekcją w wieku 26 lat?

dzień dobry mam problem z erekcją i jej utrzymaniem, na wstępie mam 26lat, choruje od 8 lat na cukrzyce, ale jest unormowana i nie ma powikłań, choruje...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co oznacza ból szyi przy niedoczynności tarczycy?

Nmiesiac tu stwierdzono u mnie niedoczynnosc tarczycy tsh wynosi 22 wcześniej bylo 29 . Od tygpdnia bardzo boli mnie klatka piersiowa bol ciezko zniesc....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Czy anorgazmia spowodowana niedoczynnością tarczycy jest wyleczalna?

Choruje na niedoczynność tarczycy.Czy anorgazmia spowodowana niedoczynnoscią tarczycy jest wyleczalna?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy wyniki syna warto skonsultować z endokrynologiem?

Syn 14 latek ma prawie wszystkie objawy niedoczynności tarczycy. W 2015 roku wynik TSH był 2,978, FT3 4,10 FT4 1,01 anty TPO 0,15. W 2018 powtarzałam...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Czy konieczna jest dieta przy Hashimoto?

Witam czy mając hashimito i niedoczynność tarczycy, potrzebne jest stosowanie specjalnej diety?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy wynik badania TSH spowoduje możliwość podania estrogenu?

Witam, jestem osobą transseksualną M/K, psycholog przekierował mnie do lekarza prowadzącego (seksuologa) po paru godzinnych spotkaniach, moje pytanie brzmi,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Justyna Piątkowska

Jak postępować z bólem gardła po operacji?

Witam. Jestem po operacji przed nią brałam dużo Wit.c i po niej silne leki przeciwzapalne i antybiotyki silny. Przez to wylądowała w szpitalu bo cały brzuch...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy jest szansa, aby przyszłości zminimalizować u moich córek Hashimoto i niedoczynność tarczycy?

W ciąży wykryto u mnie hashimoto i niedoczynność. Endokrynolog zalecił przebadanie córki. Czy jest szansa, żeby w przyszłości jakość zminimalizować ryzyko...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Jak leczyć zaburzenia miesiączki po poronieniu?

W kwietniu 2017 zaszłam w upragnioną ciążę, niestety miesiąc potem okazało się, że ciąża obumarła. Byłam w szpitalu i podano mi tabletki poronne. To był...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Budlewski

Jak długo należy stosować Euthyrox?

Dzień dobry. Jestem pacjentką z niedoczynnością tarczycy. Od około roku zażywam regularnie lek Euthyrox 75 dzięki czemu moje TSH jest w normie. Czy muszę...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Szadkowski

Czy powinnam pójść do endokrynologa?

Tsh na poziomie 1,9 Ft3 2,17 [2,17-3,77] Ft4 0,94 [0,79-1,34] Mam wiele objawów wskazujących na niedoczynność tarczycy] Czy powinnam udać się do endokrynologa?

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Paweł Szadkowski
Mgr Katarzyna Caban

Czy leki psychiatryczne nie kolidują z tymi od endokrynologa?

Mam problemy ze stawaniem rano. Po zrobieniu wszystkich badań, który zlecił mi wykonania wszystkich badań okazało się że mam niedoczynność tarczycy, cholesterol,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Co oznaczają bóle nóg u 22-latki?

Witam. Od jakiegoś czasu mam problemy z bólami nóg- często jest to uczucie ciężkości, zmęczenia i jakby chwilowe znośne skurcze w łydkach w trakcie chodzenia...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska

Czy przyczyną moich dolegliwości mogą być złe wyniki i niedoczynność tarczycy?

Witam, prosiłabym o interpretacę wyników badań gdyż wizytę u lekarza prowadzącego mam za 3 tygodnie. Wykryto u mnie niedoczynnosc tarczycy kilka lat temu,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Aleksandra Witkowska
Strefa Kobiety
Ważne tematy