Zapytaj lekarza

1 , 0 1 2 , 3 3 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

USG tarczycy: Pytania do specjalistów

Czego objawem jest obrzęk oka, który nacieka?

Od półtora miesiąca odbijam się od drzwi do drzwi w zasadzie bez większego skutku, przeważnie słyszę odwiedź " niestety to nie moja działka, musi Panni...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach

Czy mogę mieć guza przysadki?

Dzień dobry. Prolaktyna (test z MCP) : 0 - 859 mlu/ml 1 - 3180 mlu/ml 2 - 1832 mlu/ml TSH - 2,000 w USG tarczycy żadnych nieprawidłowości, oprócz...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Co oznacza wynik badania USG tarczycy u 43-latki?

Dzień dobry mam 43lata wykonałam badanie USG tarczycy oto wymiary gruczołu :Płat prawy 40,0x10,03x12,8mm.Płat lewy 38,4x9,2x10,2mm.Cieśń w części dolnej7,8mm.Okoliczne...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Andrzej Sawicki

Co oznacza wynik badania USG tarczycy dwupłatowej?

co oznacza wynik usg tarczycy: tarczyca dwuplatowa polozona prawidlowo. Plat prawy: dl 41mm,szer 12mm,grubosci 10mm.Plat lewy: dl 35mm, szer 12mm,grubosci...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Andrzej Sawicki

Jak interpretować wynik badania morfologi i tarczycy u osoby z bólem ucha?

Witam, odebrałam wyniki morfologii Limfocyty 3,5tys dla normy do 3 tys, monocyty 1,17tys dla normy do 1 tys i 12,5% dla normy do 10%. Przy usg tarczycy...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Co oznacza wynik badania tarczycy mężczyzny?

Miałem usg tarczycy i w badaniu wyszło ze w prawym płacie echogenicznosc miąższu niejednorodne obniżona z licznymi wyodrębniającymi sie hiperechami podscieliska...

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Lek. Tomasz Stawski
Lek. Diana Kupczyńska

Co oznacza wynik fałszywie dodatni na HIV?

Dzień dobry. Mam pytanie. 9 msc. Temu miałam badania przed osteotomią. Hiv wyszedł fałszywie dodatni. Western blot mnie wykluczył. Teraz robię drugi...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka

Jak interpretować wynik badania USG tarczycy i czy konieczna jest szybka wizyta u lekarza?

Witam dziś byłam na usg tarczycy prosiłabym o wyjaśnienie opisu usg, i czy powinnam udać sie z tym do lekarza ? (obecnie biore eurythrox 50, staramy się...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Co oznacza miąższ niejednorodny z zaznaczonym rysunkiem podścieliska?

Witam, zrobiłam ust tarczycy wynik: Miąższ niejednorodny z zaznaczonym rysunkiem podścieliska, z wyodrębnionymi obszarami hypoechogenicznymi, ( o II typie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Co znaczą dwa torbiele w jednym płacie tarczycy?

Witam na początku grudnia wyszło podwyższone TSH 4,53 Tydzień temu TSH wyszło 6,53 i ft3 7,1 Ft4 w normie W usg tarczycy w prawym płacie znaleziono...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Jak wyleczyć uczucie ciała obcego w przełyku?

uczucie ciała obcego w gardle ..przełyku ...krtatni juz sama nie wiem gdzie ? Jak sie tego pozbyc???Uczucie kłucia w gardle i przełyku.Dodam Ze gastroskopia...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek Paweł Szadkowski

Co jest powodem i jak leczyć patologiczny śluz w organizmie?

Witam Mam patologiczny śluz w organizmie, który odchrząkuję od ponad roku i nie mam już na to siły.. odechciewa mi się wszystkiego. Mam 23 lata...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Aleksandra Witkowska

Czy wyniki badania TSH i USG tarczycy są prawidłowe?

W ciąży leczyłam sie na tarczycę, po zakończeniu karmienia piersią zrobiliśmy córce badania. TSH 3,10 mlU/l (zakres 0,70-5,97) FT3 4,54 pg/ml (zakres 2,41-5,5)...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Tomasz Grzelewski

Czy nudności mogą być związane z migdałkami?

Nudności W sierpniu 2017r. zaczęłam mieć problemy z tarczycą. Okazało się, że mam poporodowe zapalenie tarczycy. Najpierw nadczynność później po lekach...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Piotr Sawicki

Kiedy wykonuje się kontrolę po usunięciu tarczycy?

Mąż ma raka brodawkowego dwa tygodnie temu wycięto mu cała tarczyce po 2 tygodniach wykonano usg i wszystko spuchło czy nie za szybko zrobiono badanie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Tomasz Budlewski

Jak leczyć uczucie marznięcia całego ciała, suchość skóry oraz pulsowania na czubku głowy?

Mam problem z 65 letnią mamą. Od około pół roku uczucie marznięcia całego ciała, suchość skóry oraz pulsowania na czubku głowy "tak jakby pod czaszką"....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Jerzy Bajko

Co jest powodem bólu w klatce piersiowej podczas ćwiczeń?

Witam. Mam 24 lata, od ok. 5 lat trenuje sporty walki. Od wrzesnia miałem 4 miesieczna przerwe w sporcie i przytylem 10kg(praca siedząca na wozku widłowym,...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Bożena Waluś

Czy ten guz to może być rak?

Witam! Staramy się z mężem o dziecko i z tego względu ginekolog zlecił mi badania tarczycy. Anty Tpo 28,9 i anty Tg powyżej 800. Po wysłaniu wyników odesłał...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Andrzej Sawicki

Co oznacza wynik krzywej cukrowej 31-latki?

witam, proszę o interpretację wyników krzywej cukrowej: Badanie na czczo: Glukoza: 97.2 mg/dl Insulina: 18,42 mU/l Badanie po 1h - 75g glukozy: Glukoza:...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga

Czy są szanse na ciążę?

Witam serdecznie. Rok temu wraz z narzeczonym postanowiliśmy zrobić testy na płodność w prywatnej klinice w Krakowie. Wyniki narzeczonego były w normie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Joanna Wardenga
Strefa Kobiety