Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 0 1 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

USG: Pytania do specjalistów

Czy dobry wynik usg brzucha wyklucza marskość wątroby?

Witam czy dobry wynik usg brzucha wyklucza marskość wątroby?. Pozdrawiam.

ODPOWIADA 2 EKSPERTÓW:
Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
Dr n. med. Diana Kupczyńska

Czy pomogą mi tabletki antykoncepcyjne?

Witam, mam 23 lata. Od około 4 lat regularnie miesiączkuję w cyklu 27-29 dni, równie regularnie odczuwałam owulację w każdym miesiącu (m.in. śluz owulacyjny)....

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Proszę o wyjaśnienie mojego badania usg

Proszę o wyjaśnienie mojego badania usg Trzon macicy wielkosci 32mm Endometrium II faza Czy wszystko jest w porządku i czy istnieje możliwość ciąży?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy jest szansa na pojawienie się echa zarodka?

Dzien dobry, wg OM jestem w 7t2d ciąży, według owulacji (jedyny stosunek w cyklu) i wg usg...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Agnieszka Ledniowska

Jak interpretować prawidłowo moje wyniki hormonalne?

Dzień dobry, proszę o interpretację wyników: - TSH 4,320 norma 0,270-4,200 - FT4 1,10 norma 0,93-1,70 - anty-TPO 13,30 norma...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy możliwy jest nowotwór piersi u 36-latki?

Dzień dobry. Mam 36 lat. Badam się regularnie.Rok temu miałam wykonane badanie USG piersi oraz oraz markery Ca-13 i Ca...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy konieczne jest leczenie tarczycy u 73-latki?

Witam, bardzo prosze o interpretacje wynikow usg tarczycy: "tarczyca powiekszona w zakresie ciesni:...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Kiedy mogło dojść do poczęcia u 31-latki?

Witam. Mam takowy problem niestety nie pamiętam ostatniego dnia miesiączki są u mnie nieregularne zupełnie nigdy nie wiedziałam kiedy może nastąpić. Datę...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy to może być nerwica czy coś innego?

Witam Diagnozuje sie od miesiaca. Wszystko zaczelo sie na majowce a mianowicie rano po sniadaniu pojawilo sie jakby narastajace powoli dziwne uczucie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Bożena Waluś

Czy PCOS przeszkadza w zajściu w ciążę?

Witam, podczas badania usg ginekolog stwierdził, ze mam troche policystyczne jajniki...ogolnie macica czysta,wszystko ok, miesiaczka regularna...wynik...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Mgr Małgorzata Gajewczyk

Często mam bóle w klatce piersiowej

Często mam bóle w klatce piersiowej różane raz po środku czasem po jednej stronie różnie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Wiesław Łuczkowski

Czy dniem zapłodnienia mógł być 22.09?

Witam, Chcę ustalić czy dniem zapłodnienia mógł być...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Czy możliwe, że mimo zapewnień lekarza jednak jestem w ciąży?

Dzień dobry, 17dc kochałam sie z chłopakiem, prezerwatywa pękła ale wytrysk był na zewnatrz. Mam nieregularne długie cykle 40-45 dni. Dwa dni po stosunku...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Dr n. med. Diana Kupczyńska

Jak leczyć żylaki u 25-latki?

Witam, Serdecznie prosilabym o porade dotyczaca zylakow. Ponad rok temu dostalam dosc mocnego skurczu prawej lydki a po kilku dniach pojawil sie u...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Maciej Antkiewicz

Czy USG brzucha pokaże ciążę?

Witam. Czy zwykłe USG brzucha jest w stanie wykryć ciążę w 8-10 tyg?

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski

Co oznacza mój aktualny wynik usg piersi?

Witam, Bardzo proszę o interpretację wyniku usg piersi. Piersi o budowie tłuszczowo-gruczołowej. Na godz 8 przyotoczkowo, hipoechogeniczna, zmiana ogniskowa...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Czy 7 dni po mammotomii można lecieć samolotem?

Czy w 7 dni po mammotomii można lecieć samolotem? (lot dwugodzinny) Mam termin usg piersi z biopsją...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Dlaczego wciąż nie widać zarodka?

3 maja miałam ostatnia miesiączkę, dziś byłam na usg, ale widać na nim tylko pęcherzyk ciążowy 16mm. Nie...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Tomasz Stawski

Wynik USG szyi u 33-latka

Witam, mężczyzna lat 33. W sierpniu zeszłego roku wykonywałem usg szyi, wynik badania tarczyca i ślinianki w normie, po stronie prawej reaktywny węzeł...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Konstanty Dąbski

Czy woreczek żółciowy lepiej usunąć czy zostawić?

Witam Podczas kontrolnego usg jamy brzusznej okazało się, że mam w woreczku żółciowym kamień wielkości 1cm. Nie powoduje on boleści. Czy powinnam go...

ODPOWIADA 1 EKSPERT:
Lek. Paweł Żmuda-Trzebiatowski
Strefa Kobiety
Ważne tematy