Alergia a odczulanie i leczenie farmakologiczne

Witam ! Jestem alergiczką / pyły traw i krzewów , mieso i niektóre warzywa. Szczególnie - pyłki - maj- wrzesień . Stwierdzone , testy robione 2 krotnie . Byłam odczulana . Biorę Aerius i Claritine , oraqz wziewnie Avamys. Pomaga . Znowu lekarz proponuje odczulanie - a ja mam dosyć ! Mam 64 lata i od 50-ciu sie leczę z powodu alergii . Leki nowej generacji działają - i niech tak pozostanie . Nie chgce już sie meczyć odczulaniem .Pozdrawiam . Jadwiga.
KOBIETA, 64 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Milena Lubowicz
72 poziom zaufania

Oczywiście jeżeli uznaje Pani, że obecny sposób leczenia Pani odpowiada, nie musi się Pani zgadzać się na odczulanie. Lekarz proponuje Pani najlepsze dostępne rozwiązanie w trosce o Pani dobro, ale ostateczną decyzję podejmuje Pani.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty