Alergia na gluten, mleko i pszenicę a dieta

Byłam w pracowni alergologicznej i miałam robione testy metodą biorezonansu i wyszła alergia dosyć spora na pszenicę, gluten i mleko krowie czym te produkty można zastąpić?proszę mi podać jakieś przepisy na dania bo nie orientuję się w przygotowaniu potraw?dziękuję
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Produkty, które powinny być zawsze na talerzu razem

 Sylwia Ogrodowczyk
Sylwia Ogrodowczyk

Mleko krowie, można zastąpić mlekiem roślinnym:kokosowe, ryżowe, sojowe, owsiane...etc. A pszenicę innymi mąkami albo zbożem: gryka, ryż, orkisz, kukurydza. W sklepach należy szukać produktów z przekreślonym kłosem, oznacza on produty bezglutenowe.

Pozdrawiam

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty