Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
A nie bliżej łódź czy warszawa? Myślę, że takie testy powinien mieć IMP w Łodzi albo Klinika Alergologii w Łodzi na ul. Mazowieckiej.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Testy alergiczne na znieczulenie dentystyczne w Warszawie – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy odstawić leki przed testami na alergię? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy stwierdzona alergia na nikiel może wynikać z alergii pokarmowej? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Testy w kierunku alergii na środki znieczulające – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Stosowanie leków na alergię a wynik testów alergicznych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia na leki a obrzęki języka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia na leki - jak można ją wykryć i jak ją leczyć? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Jak zbadać przyczynę alergii na leki i pokarmy? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Podejrzenie alergii na leki – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Hashimoto a testy płatkowe – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
artykuły
Diagnostyka alergii
Gdy obserwujmy u siebie lub swoich bliskich objawy
Alergolog - pylenie roślin, badania diagnostyczne, leczenie farmakologiczne, jad owadów, metody leczenia
Alergii nie powinniśmy bagatelizować. Jej zaniedba
Atopowe testy naskórkowe
Alergia to choroba, nad którą można zapanować. W c