Zapytaj lekarza

1 , 0 2 3 , 1 0 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Aminotransferaza asparaginianowa i Aminotransferaza alaninowa

Aminotransferaza alaninowa (ALT) (I17) ­ 63 U/L < 41 b1 - 10:40 08-10-2014 Aminotransferaza asparaginianowa (AST) (I19) 32 U/L < 40 b1 - 10:40 08-10-2014 Materiał: Surowica, pobrany: nie podano, przyjety: 08-10-2014 09:41 Bilirubina całkowita (I89) 0,59 mg/dL 0,17 — 1,20
MĘŻCZYZNA, 31 LAT ponad rok temu

Badania krwi - żelazo

Piotr Pilarski
79 poziom zaufania

Witam serdecznie,

aminotransferaza asparaginianowa i aminotransferaza alaninowa są enzymami wątrobowymi. Podwyższony ich poziom świadczy o uszkodzeniu komórek wątrobowych. Przedstawione wyniki wskazują na podwyższony poziom ALT. Proszę zgłosić się do lekarza POZ aby dalej poprowadził diagnostyką.

Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy