Zapytaj lekarza

1 , 0 1 2 , 2 5 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Anemia hipoplastyczna i wyniki badań krwi

Dobrze odczytuje badania?Mam anemie hipoplastyczna? iść do lekarza? WBC-7,25(4-10) NEUT-4,12(1,8-7,0) LYM-2,3(1-4,5) MONO-0,5(01,08) EOS-0,09(0,02-0,7) BASO-0,04(0,001-0,2) (...) RBC-4,96(4,0-5,0) HGB-15,3(12-16) HCT-43,2(37-47) MCV-87(80-97) MCH-30,9(27-34) RDW-12,3(11-15) HDW-2,4(2,2-3,2) PLT-150(150-450) MPV-10,2(6,1-11) PCT-0,15(0,12-0,36) PDW-66,5(47,7-59,3) ! Dodam ze ostatnio jestem blada bardzo osłabiona i mam spore sińce pod oczami. Robiłam również badanie TSH: 3,374(0,550-4,780)
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Badania krwi - leukocyty

Leukocyty to krwinki białe ? są bezbarwne i jest ich znacznie mniej niż krwinek czerwonych w naszym organizmie. Jednak są bardzo ważne dla naszego zdrowia, ponieważ pełnią funkcję głównie odpornościowe. Więcej szczegółów na temat krwinek białych wyjawia nam lek. Łukasz Kowalski.

Katarzyna Szymczak
79 poziom zaufania

Wyniki morfologii są prawidłowe, tsh za wysokie, w Pani przypadku powinni być poniżej 2,5. Wskazana kontrola u lekarza. Pozdrawiam

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety