Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Magdalena Szymańska
65 poziom zaufania

Dzień dobry!

Jak najbardziej może.Podczas ataku astmy zwykle występuje bardzo silny kaszel, co powoduje uruchomienie dodatkowych mięśni, a co za tym idzie, im atak silniejszy tym mocniej mięśnie pracują.

Jednak, gdy ból taki będzie się utrzymywał, warto zgłosić się do lekarza.

Pozdrawiam!

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty