Zapytaj lekarza

1 , 0 1 1 , 2 9 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania hormonalne tarczycy u 24-latki

Witam. Mam 24 lata, ważę 103kg. Przez ostatni rok przytylem 25kg. Postanowilem wziąć się za siebie ale mimo diety od dietetyka i cwiczen silowych waga i obwody od miesiaca stoją w miejscu. Proszę o komentarz dotyczacy wyników badań. Czy konieczna jest wizyta u endokrynologa? Czy to wina tarczycy? Testosteron 2,890 ng/ml (2,8-8,0), TSH 2,43 uIU/ml (0,27-4,2), FT3 3,1 pg/ml (1,8-4,6), FT4 1,10 ng/dl (0,93-1,70), Kortyzol 14,83 ug/dl (6,2-19,4), Cholesterol całkowity 198 mg/dl (130-200)
MĘŻCZYZNA, 25 LAT ponad rok temu

Badanie cholesterolu

Badanie cholesterolu pozwala ustalić stopień ryzyka chorób układu sercowo ? naczyniowego. Dr Piotr Gryglas, kardiolog, informuje, jakie działania należy podjąć, aby podczas poddawania się temu badaniu, uzyskany wynik był rzeczywisty.

Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Panują koniecznie udać się do lekarza endokrynologa, najlepiej specjalisty zajmującego się chorobami metabolicznymi. Wyniki nie wskazują na problemy z tarczycą dlatego konieczne jest rozszerzenie diagnostyki

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety