Zapytaj lekarza

1 , 0 1 2 , 3 9 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania krwi u 26-latki

Witam mam pytanie mogła bym sie dowiedziec cos na temat tych wYników Hematokryt 33,9 norma 37-48 Hemoglobina 10,9 norma 12-16 MCH 25,2 norma 27-34 MCV 78 norma 84-96 Granulocyty 36,6 norma 43-76 limfocyty 53,4 norma 17-48 PDW 18,5 norma 10-18 TSH 5,520 norma 0,270-4,200 inne wyniki w normie badzo prosze o odpowiedz
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Badania krwi - hematokryt

Oznaczanie hematokrytów to badanie objętości osocza do objętości komórkowych głownie krwinek czerwonych (erytrocytów). Jednym z objawów wzrostu HCT jest nadkrwistość . Więcej o HCT opowie lekarz Łukasz Kowalski.

Katarzyna Szymczak
79 poziom zaufania

Wyniki wskazują na niedokrwistość i niedoczynność tarczycy, sugeruję wizytę u lekarza rodzinnego oraz endokrynologa. Zapewne konieczne będzie przyjmowanie preparatów żelaza oraz hormonów tarczycy. Pozdrawiam

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety