Badania stwierdzające astmę

czy to astma: FVC norma 2.21 jest 2.38; fev1 norma 1.79 jest 1.73: fev1/fvc norma 80.99 jest 72.53;pef 4.15jest 3.45;mef75 3.73 jest 3.22; mef5o 2.63 jest 1.67;mef25 1.79 jest0.60. a rozkurczowe fvc 2.21 jest 3.84;fev1 1.79 jest 1.91; fev1/fvc80.99 jest 49.67; pef4.15 jest 3.76; mef75 3.73 jest 2.34 mef50 2.63 jest 0.85; mef25 1.79 jest 0.70
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty