Zapytaj lekarza

1 , 0 1 4 , 2 2 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Bardzo proszę o interpretację wyników badań krwi, bo martwi mnie silnie lipemiczna surowica

Od dwóch lat choruję na łączna chorobę RZS i dnę moczanową. Zażywam T***, więc muszę co trzy miesiące robić badania. Odebrałem dzisiaj i mnie zaniepokoiły: MCH 34,2 norma (27-33) MCHC 36,1 norma (32-35) Surowica silnie lipemiczna! PDW 20,0 norma (8-18) P-LCR 46,6 norma (13-43) Pielęgniarka, która wydawała wyniki powiedziała mi, że próby wątrobowe i kwas moczanowy muszę powtórzyć, ponieważ nie mogli wykonać tego badania. Poza tym wszystkie inne wyniki w normie. Zaniepokoiły mnie te wyniki, ponieważ do tej pory miałem tylko podwyższone P-LCR. Bardzo proszę o interpretację.
ponad rok temu
Redakcja abcZdrowie
79 poziom zaufania

Dziękujemy za zadanie pytania.


Twoje pytanie dotyczy prośby interpretacji wyników badań i niestety nie możemy na nie odpowiedzieć. Skonsultuj swoje wyniki badań ze swoim lekarzem prowadzącym, który znając Cię i mając historię Twojej choroby, będzie mógł właściwie ocenić Twój stan zdrowia.

Zachęcamy do zadawania innych pytań, na które z przyjemnością odpowiemy.

Z wyrazami szacunku,
Zespół redakcyjny abcZdrowie.pl

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety