Ciągłe uczucie głodu u wegetarianki

Pomocy! Jestem ciągle głodna! jem np na śniadanie twaróg z warzywami i 2 jaja na twardo do tego 2 łyżki otrębów ,ale po szybkim czasie odczówam głód ,a na drudi śniadanie mleko np 150 ml i pół banana na obiad omlet z otrębów i mleka do których daje twaróg i warzywa ,ale wieczorem dopada mnie straszny głód ,że masakra! jestem wegeterianka i przewaznie jem tylko nabiał warzywa i owoce.Mam pytanie czy zupy mnie bardziej nasycą?i co do nich dodawać ,żeby mnie trzymały na długo? po 30 jestem już.
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Zupa krem z porów

Masz ochotę na coś dobrego i zdrowego? Spróbuj sycącej, kremowej zupy z porów. Przepis i instrukcje wykonania potrawy znajdziesz w naszym filmie. Smacznego!

Składnikami pożywienia pozwalającymi niwelować opisywane przez Panią uczucie głodu są źródła długoprzyswajalnych węglowodanów - a więc przede wszystkim pełnoziarniste produkty zbożowe. Włączenie do diety płatków zbożowych i kasz (jaglana, gryczana, jęczmienna, ryż brązowy) oraz pieczywa pełnoziarnistego powinno pomóc w rozwiązaniu Pani problemów. Ponadto uczucie głodu niezależnie od rodzaju spożywanych produktów może się utrzymywać jeżeli produkty nie pokrywają Pani zapotrzebowania na energię. Radziłabym się więc skonsultować ze specjalistą i ustalić jakie modyfikacje można wprowadzić w diecie aby była ona pełnowartościowa i zabezpieczała wszystkie potrzeby Pani organizmu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty