Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
NIECH MI PANI WYŚLE ZDJĘCIA
POZDRAWIAM TOMASZ GRZELEWSKI
Od jak dawna ma Pan te "krostki" ?
Najlepiej proszę zgłosić się z tym problemem do dermatologa na konsultację.
Jest taka choroba którą wywołują enterowirusy zwana " Chorobą Bostońską", rzadko myślimy o niej jeżeli występuje u dorosłych - częsta u dzieci.
Pozdrawiam
Katarzyna Mudel
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Krostki przypominające ukąszenia komara – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Co znaczą drobne krostki na dłoniach i stopach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Zmiany przypominające ukąszenie komara – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co powoduje uczulenie przypominające ukąszenie komara? – odpowiada Lek. Łukasz Kowalski
- Bąble i świąd skóry po ugryzieniu przez komara – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Małe i swędzące bąble na ciele – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Drobna wysypka na stopach po powrocie z wakacji – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Swędzące krostki przypominające ugryzienie komara – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Czerwona wysypka na jednej nodze – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Malutkie, czerwone krostki na nogach, rękach, dłoniach i palcach – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski