Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Musi ocenić laryngolog.
skoro jest alergia dobrze wiedzieć na co
polecam badania ige swoiste panel.wziewny 20 alergenów z krwi
proszę wyslac pytanie i skany wszystkich wynikow oraz bardzo dokładny i obszerny opis tego co się dzieje na mój darmowy portal wirtualnej polski
www.forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre
porozmawiamy o tym dłużej tam.jest specjalny oddzielny czat dla każdego pacjenta.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego nieustannie zmagam się z zapaleniem gardła lub oskrzeli? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Powiększone węzły chłonne a przewlekłe zapalenie zatok – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy problemy z zatokami mogły spowodować powiększenie węzłów chłonnych? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Gdzie szukać przyczyny bólu gardła i głowy oraz zatykania uszu? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy przewlekłe zapalenie zatok może powodować powiększenie węzłów chłonnych? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co oznacza zatkany nos i pulsowanie w uszach? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak leczyć przewlekłe zatkany nos? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy duszący kaszel i ropna wydzielina jest następstwem anginy? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co oznacza mocne mruganie i zaciskanie powiek przez dziecko? – odpowiada Lek. Dorota Kinga Stepczenko-Jach
- Jakie choroby nosa przeszkadzają w śpiewaniu? – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki