Zapytaj lekarza

1 , 0 1 1 , 2 5 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają badania hormonalne przy Gravesa-Basedowa?

Witam, choruje na Gravesa basedowa od lat, robilam dwa dni temu badania hormonow: FT3 5,1 (norma: 2,6 - 5,7) FT4 13,2 (norma: 9,5 - 23,0) TSH 3,57 (norma-0,35-3,50) Z wynikow wskazuje ze mam niedoczynnosc, ale ja mam wszystkie objawy nadczynnosci tarczycy jak: -pocenie, uczucie goraca. -czeste wyproznianie sie, nawet 3 razy dziennie. -niepokoj. -palpitacje serca. -nerwowosc. -problem ze snem. -schudlam 3 kilogramy, mimo ze sporo jem. Moja waga aktualnie 51 kg, przy 164 cm wzrostu. Dziekuje. -
KOBIETA, 41 LAT 12 miesięcy temu

Apteczka pierwszej pomocy

Czy wiesz jak powinna wyglądać apteczka pierwszej pomocy? Znasz wszystkie elementy, które powinny się w niej znajdować? O tym jak zaopatrzone powinny być apteczki pierwszej pomocy opowiada Artur Szymczak ? ratownik medyczny z Centrum Szkoleń Ratowniczych.

WItam serdecznie,

nie potrafię odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie.
Jednak chorobę Graves-Basedowa uznaje się dzisiaj za a schorzenie na podłożu psychosomatycznym - czynnikiem wyzwalającym (trigger) byłby więc stres.
Jeżeli do tej pory jeszcze nikt nie wpadł na ten pomysł to dobrze by było zasięgnąć
konsultacji u psychoterapeuty. Pozdrawiam i ewentualnie zapraszam
Krzysztof Dudzinski

Psychoterapeuta, psychosomatyk, coach, hipnoterapeuta i trener mentalny.
umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety