Kobieta , 27 lat Witam serdecznie. Czy można prosić o odczytanie wyników badań ? Mam 27 lat, od miesiąca cierpię na uderzenia zimna i gorąca, przez ten cały czas mam ciągle zimne i bardzo mokre stopy oraz dłonie :( TSH (norma 0,27 - 4,2 µIU/ml) - moje wyniki 3,17 FT3 (norma 2 - 4,4 pg/ml) - moje wyniki 3,61 FT4 (norma 0,93 - 1,7 pg/ml) - moje wyniki 1,13 oraz Żelazo (norma 50 - 170 [µg/dl]) - moje 63,8 Morfologia: Inne (Eo, Bazo, Mono) % (norma 3 - 14%) - moje wyniki 13,8% Pomocy :(
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Badanie hormonów tarczycy – TSH to skrócona nazwa hormonu tyreotropowego. Hormon TSH wydziela przysadka mózgowa. TSH oddziałuje na tarczycę – pobudza ją do produkcji innych hormonów: tyroksyny i trójjodotyroniny.
  • Ginekologia – Profilaktyką i leczeniem chorób wyłącznie żeńskiego układu płciowego zajmuje się ginekologia. Problemy ginekologiczne obejmują zaburzenia miesiączkowania, stany zapalne pochwy, antykoncepcję, niepłodność, nowotwory narządów rodnych, badania piersi, anorgazmię, problemy z ciążą, nadżerki czy zapalenia przydatków.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników: