Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 1 3 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki badań hormonów tarczycy u 31-latki?

Dzień dobry. Chciałabym dowiedzieć się o wynik badania: Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 2,700 μIU/ml 0,27 — 4,20 Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 1,18 ng/dl 1,00 — 1,60 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 10,82 U/mL 0,0 — 115,0 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) 9,2 U/ml 0 — 34
KOBIETA, 31 LAT 10 miesięcy temu

Badanie Ph moczu

Lek. Katarzyna Szymczak Stażysta/Rezydent, Bydgoszcz
79 poziom zaufania

Wyniki są w normie, jednak jeśli chciałabyś pani starać się o dziecko to tsh troszkę za wysokie (powinno być poniżej 2,5), w tej sytuacji konieczne byłoby włączenie leków.
Pozdrawiam

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety