Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 3 5 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki badania krwi i wątroby?

Proszę o interpretację wyników krwi -próby wątrobowe Bilirubina całkowita 0,3 mg/dl [norma 0,2-1,2] I19/ GOT/AST 15,7 U/L [norma 0-34] GPT/ALT 13,4 U/L [norma 10-49] Gamma GT 4,7 U/L [norma 0-38] Fosfataza alkakiczna ALP 60,8 U/L [norma 45-129] Od ponad 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne bez dłuższej przerwy (jedyna przerwa to 4 dni co miesiąc między 1 a 2 blistrem). Chciałam sprawdzić czy z moją wątrobą wszystko ok. Czy jednak coś jest nie tak i trzeba zrobić dłuższą przerwę. Pozdrawiam
KOBIETA, 23 LAT 10 miesięcy temu

Antykoncepcja a PMS

Burza hormonów, napięcie przedmiesiączkowe, nerwy i drażliwość - czyli PMS. Czy tabletki antykoncepcyjne pomagają załagodzić objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego? Odpowiada lekarz ginekolog ? Katarzyna Pietuch.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety