Kobieta , 26 lat Witam.Co 2tyg mam goraczke,bolgardla,zawroty.Zrobilam badaniamorfologie,glukoze,cholesterol,próbywątrobowe.Bardzoproszeoichanalizę.mam niedoczynn.tarcz. LEUKOC-7,6(4-10), HEMATOK-40(34-45),MCV-90(79-95),MCH-30(26-32),MCHC-33(32,2-35,5),RDW-CV-13,3(11,7-14,4),PDW-14,2(9,8-16,2),MPV-11,6(9,4-12,5),P-LCR-40(19,1-46,6),BAZOFILE-0,02(0,02-0,1),OB-20(2-15),GLUKO-89(70-99),CHOL.CAŁK-185(115-190),HDL-46;LDL-112,40;TRIGLICER-133,AST-23,ALT-22,BILITRUB CAŁK-0,67(0-1,2),FOSFATAZA ZAS.-79(35-105),GGTP-18(6-42)
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Lek. Tomasz Budlewski 79
Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
Edytuj odpowiedź

Konieczne jest rozszerzenie diagnostyki. Proponuje udac się do lekarza rodzinnego po przeanalizowaniu wszystkich wyników i bezpośrednim badaniu lekarskim będzie można coś więcej powiedzieć

 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Badanie krwi – Morfologia krwi to badanie krwi, które jest bardzo popularnym narzędziem diagnostycznym. Zarówno morfologia krwi, jak i pomiar cholesterolu czy Gorączka – Gorączka to podwyższona temperatura ciała ponad fizjologiczną normę. Dochodzi do tego na skutek przestawienia pożądanej temperatury ciała w podwzgórzu mózgu, które jest m.in. swoistym termostatem organizmu. Gorączka jest najczęściej odpowiedzią na stan chorobowy.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników: