Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę pisać na https://forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre darmowy mój portal na WP można dłużej pogadać poobserwować ....i wysłać wyniki skanem bardzo proszę bez danych osobowych. to ważna sprawa proszę wysłać zobaczymy!!
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wyniki badań w kierunku celiakii – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- O czym świadczy niski poziom kwasu moczowego? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Jakie kroki podjąć, by pomóc dziecku i co poza celiakią może wskazywać na taki wynik? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- O czym świadczy ten wynik USG jamy brzusznej? – odpowiada Dr n. med. Maria Magdalena Wysocka-Bąkowska
- Wynik badania anty-tGT u dziecka do analizy – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Co oznaczają te wyniki w. kierunku celiakii? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Interpretacja wyników IgA i anty-tGT – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może oznaczać wynik badania przeciwciał? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- O czym świadczą wyniki badania Zonuliny? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznaczają wyniki badania TSH i witaminy D u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Gliadyna, przeciwciała przeciw gliadynie, gluten i celiakia
Gliadyna jest jedną z białkowych składowych gluten
Przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej. Co oznaczają?
Przeciwciała przeciwko transglutaminazie tkankowej
Coxackie wirusy przeciwciała
Wirus Coxsackie A i B należą do tak zwanych entero