Zapytaj lekarza

1 , 0 1 4 , 9 4 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki fsh lh i prolaktyny w 14. dniu cyklu?

witam. Staramy się z mężem o dziecko ale coś nie wychodzi,dlatego zrobiłam badania fsh lh i prolaktyne w 14 dniu cyklu.Cykle mam reguralne co 29 dni. wyniki: fsh 4,4 lh 13,0 i prolaktyna 427,8 Normy laboratorium: FSH : faza folikularna: 3,5-12,5 Środek cyklu: 4,7-21,5 faza lutealna 1,7-7,7 LH; faza folikularna : 2,4-12,6 środek cyklu: 14,0-95,6 faza lutealna:1,0-11,4 Prolaktyna: 83,0-622,0 Bardzo proszę o odpowiedź
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu
Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Wyniki mogą świadczyć o zaburzeniach hormonalnych. Aczkolwiek lepiej byłoby wykonać badania w 3 lub 22 dniu cyklu

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety