Zapytaj lekarza

1 , 0 2 0 , 4 0 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki moich badań hormonalnych?

Co oznaczają wyniki badań hormonalnych? TSH - 2,000 µIU/ml (norma 0,280-4,300) FT4 - 1,12 ng/dl (norma 0,93-1,70) anty-TPO - 0 IU/ml (norma 0-5,61) anty-TG - 3,39 IU/ml (norma 0-4,11) FSH - 5,9 mIU/ml LH - 4,01 mIU/ml Estradiol - 19,04 pg/ml Prolaktyna - 18,42 ng/ml (norma 4,79-23,30) Testosteron - 33,64 ng/dl DHEA-S04 422,77 (norma 8,60-493,60)
KOBIETA, 19 LAT 9 miesięcy temu
Lek. Paweł Szadkowski
92 poziom zaufania

Badania funkcji tarczycy są w normie, ale w celu dalszej interpretacji należy udać się do lekarza kierującego, który zestawi wyniki z pani obrazem klinicznym i odpowie na sobie na pytania, które wyjaśnić miały powyższe badania. (nie podała pani norm laboratorium, dnia cyklu, oraz objawów i dlatego niestety nie mogę nic więcej doradzić)

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy