Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 2 7 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co zaleca się przy stwierdzonej insulinooporności?

Witam, Niedawno stwierdzono u mnie insulinooporność. Ze względu na złe samopoczucie, senność, ciągłe zmęczenie, tycie i gromadzenie tkanki tłuszczowej w okolicach piersi wykonałem badania hormonalne. Estradiol 12 (norma 26-61), Testosteron 2,32 (2,49-8,36), kwas moczowy 8,43 (3,4-7,7), cholesterol 220 (norma do 190), TSH 2,2 FT4 na poziomie 35% normy, kortyzol 532 (171-536). LH, FSH, prolaktyna ALAT, ASPAT, sód, potas, kreatynina, mocznik w normie. Proszę o interpretację i zalecenia.
MĘŻCZYZNA, 34 LAT 11 miesięcy temu

Badania krwi - AIAT

AIAT to inaczej aminotransferaza alaninowa. Jest to enzym wątrobowy, który bierze udział w przemianach białek. Czego dotyczy badanie? Jakie są prawidłowe wyniki ? Dowiedz się, oglądając film.

Lek. Aleksandra Witkowska Stażysta/Rezydent, Warszawa
79 poziom zaufania

Wyniki nie są w pełni prawidłowe, jednak w celu wnikliwej analizy proponuję aby udał się Pan do lekarza rodzinnego, który po zebraniu z Panem wywiadu lekarskiego będzie mógł dokładnie przeanalizować wyniki.

pozdrawiam,
lek. A Witkowska

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety