Mężczyzna , 34 lata Witam, Niedawno stwierdzono u mnie insulinooporność. Ze względu na złe samopoczucie, senność, ciągłe zmęczenie, tycie i gromadzenie tkanki tłuszczowej w okolicach piersi wykonałem badania hormonalne. Estradiol 12 (norma 26-61), Testosteron 2,32 (2,49-8,36), kwas moczowy 8,43 (3,4-7,7), cholesterol 220 (norma do 190), TSH 2,2 FT4 na poziomie 35% normy, kortyzol 532 (171-536). LH, FSH, prolaktyna ALAT, ASPAT, sód, potas, kreatynina, mocznik w normie. Proszę o interpretację i zalecenia.
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Lek. Aleksandra Witkowska 79
Lek. Aleksandra Witkowska Stażysta/Rezydent, Warszawa
Edytuj odpowiedź

Wyniki nie są w pełni prawidłowe, jednak w celu wnikliwej analizy proponuję aby udał się Pan do lekarza rodzinnego, który po zebraniu z Panem wywiadu lekarskiego będzie mógł dokładnie przeanalizować wyniki.

pozdrawiam,
lek. A Witkowska

 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej: