Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 8 0 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co znaczą te wszystkie podwyższone wskaźniki u synka?

Dzień dobry . Mój 2 tygodniowy synek miał wykonywane badania krwi ( próbki były pobrane ok 30 min po karmieniu piersią ) i prawie wszystkie wskaźniki wyszły podwyższone : Hemoglobina (HGB) miał 17,03 g/dL gdzie norma to 13,5 — 16,5. Hematokryt (HCT) 47,01 % gdzie norma to 41-43.h Średnie stężenie HGB w erytrocytach (MCHC) ma 36,2 gdzie norma to 30-35. PLT ma aż 531,6 gdzie norma to 150-350.Płytkokryt ma 0,51% norma 0,1-0,3. Neutrocyty (NEU%) ma 24,51 norma to 30-50.Monocyty (MON%) Ma 11,35 norma 3,0-9,9. Bazocyty (BASO%) ma 2,37 norma to 0,0- 1,6.Monocyty (MON ma 1,55 norma to 0,2-0,8.Bazocyty (BASO ma 0,324 norma to 0,02-0,16.potas 6,35 mmol norma 3,7-5,1 .Bilirubina bezpośrednia (BIL-D)ma 0,3 norma 0,2-0,25.Bilirubina całkowita (BIL-T)7,38 norma 0,2-1,30 Bilirubina pośrednia (BIL-POS) 7,08 norma 0,00-0,1 Białko C-reaktywne (CRP) - ilościowe ma 5,6 norma to 0,10- 5,0 .Bardzo proszę o interpretacje
KOBIETA, 30 LAT około miesiąca temu

Badania krwi - bilirubina

Sprawdź czym jest bilirubina! Czy masz ją w normie? Jakie są przyczyny jej wysokiego stężenia w organizmie? Dowiedz się szczegółów, ponieważ jej nadmiar może prowadzić do żółtaczki.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy