Zapytaj lekarza

1 , 0 2 4 , 1 4 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co znaczą te wyniki i czy mają związek z moimi dolegliwościami?

Dzien dobry moje wyniki TSH 4.530 ng/dl, norma 0.270-4.200 H,FT3 2.45 pg/ml norma 2.00-4.40 N,FT4 0.90 ng/dl norma 0.93-1.71 L i badanie krwi PDW 19.10 H norma 9.8-16.2,MPV 13.10H norma 9.4-12.5 ,P-LCR 50.60H norma 19.10-46.60 i limfocyty 43.30 H norma 20.0-40.0 przy czym plytki krwi 177 tys i tutaj w normie kiedy w 3 wyzej wskazniki Pdw,mpv i P-lcr bierze sie razem pod uwage,zelazo i wit d oraz B12 w normie,od jakiegos czasu nie potrafie schudnac tzn jest ciezej w pazdzietniku oholne Tsh bylo 2.800 wiec spora roznica ft4 tez bylo w dolnej granicy ale nie ponizej normy.przez 1.5 misiaca przyjmowalam duze dawki wit.d 6tys jednostek oraz 6000tys wit a e teraz juz 2.5 tys jednostek ze wzgledu na wypadanie włosów mialam zalecona kuracje przez tryhologa plus selen,cynk,wit.B5, po 1 kapsulce dziennie,niepokolanek ziola skrzyp i pokrzywa .Od 2 miesiecy mam ciagle obrzmiale i powiekszone piersi i caly czas bolą ..bardzo prosze o interpretacje
KOBIETA, 39 LAT około miesiąca temu

Bóle menstruacyjne

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy