Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Zoperuj sobie skrzywioną przegrodę nosa z powodu której chrapiesz od stu lat i masz bezdechy. Daj coś z siebie a nie czekaj na tabletki.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wyleczyć śluz zalegający w gardle? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy skutki krzywej przegrody nosowej można porównać do niedotlenienia organizmu? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Zapalenie krtani i tchawicy u 4-letniego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Ogromny problem z wydzieliną zalegającą w gardle – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Nawracające zapalenie krtani, tchawicy i oskrzeli – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy to może być jakiś rak krtani? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Zapalenie krtani u 4-letniego dziecka – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy alergen działa tak, że nawet bez bezpośredniego kontaktu, reakcja alergiczna na niego występuje? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Nawracające zapalenia krtani u 5-latka – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Jak pozbyć się tej zalegającej wydzieliny w gardle? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Gdy chrapanie zakłóca sen...
Artykuł sponsorowany Chrapanie to problem dotyczą
Laryngolog - leczone objawy i choroby, przebieg i cena wizyty, specjalizacje
Laryngolog (otolaryngolog) to lekarz, który posiad
Fiberoskopia - charakterystyka, wskazania, badanie
Fiberoskopia jest badaniem endoskopowym górnych dr