Komu polecany jest żeń-szeń?

Szanowny Panie,

istnieją badania, które wskazują na to, że spożywanie jaj zwieksza ryzyko zwapnienia tętnic. Jednakże w przypadku osób zdrowych i młodych nie wydaje mi się, aby rygorystyczne odstawianie jaj z jadłospisu było konieczne. Jednkaże umiar i rozsądek zawsze rekomendowany.

Serdecznie pozdrawiam,
Justyna Luty
Dietetyk kliniczny
[url=http://www.justynaluty.pl/]http://www.justynaluty.pl/[/url]

0

Witam,

odnośnie jaj jest wiele sprzecznych teorii, nie mniej jednak zachowanie umiaru to podstawa. Niewątpliwie jaja są bardzo wartościowym produktem i zawierają aminokwasy egzogenne czyli takie, których nasz organizm sam nie jest w stanie wytworzyć i muszą być dostarczone z zewnątrz.
Podsumowując proszę zjadać jaja rozsądnie i nie przesadzać ale chętnie po nie sięgać.
kontakt: tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0

Jaja same w sobie są zdrowe i nie trzeba się ich bać. Ale wszystko jest kwestią indywidualną i zależy od występujących schorzeń. Jeśli jest Pan osobą zdrową to jak najbardziej można jeść jaja nawet codziennie. Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty