Badania krwi - granulocyty
Granulocyty to rodzaj leukocytów, czyli białych krwinek. Chronią nasz organizm przed drobnoustrojami. Dowiedz się więcej szczegółów o granulocytach i dowiedz się jak analizować wyniki badań.
Ryzyko zatrucia pojawia się przy spożyciu większej ilości pestek, ok. 50. Małe ilości substancji szkodliwych będą na bieżąco metabolizowane i usuwane z Pani organizmu. Co najwyżej może wystąpić u Pani podwyższone ciśnienie i tętno, lub objawy ze strony układu pokarmowego. Nie ma powodu do obaw, ale w przypadku przedłużania się objawów sugeruję wizytę u lekarza rodzinnego. Pozdrawiam!
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Spożywanie gorzkich pestek moreli – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy można jeść pestki moreli? – odpowiada Mgr Natalia Główka
- Czy pestki moreli są szkodliwe? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Jak często można jeść pestki moreli gorzkiej? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Czy spożywanie pestek moreli jest bezpieczne? – odpowiada Mgr inż. Lucyna Michalak-Klimczak
- Czy zjedzenie pestek moreli może być niebezpieczne dla dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dyskomfort w okolicy serca po zjedzeniu pestek moreli – odpowiada Mgr inż. Maria Jagiełło
- Czy zjedzona pestka wiśni jest groźna dla zdrowia? – odpowiada Specjalista Medycyny Naturalnej - Naturoterapeuta Mariusz Bek
- Czy pestki śliwek są szkodliwe dla człowieka? – odpowiada Mgr Magdalena Drażba
- Guz jelita grubego a pestki moreli – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
artykuły
Mikstura wzmacniająca na wiosnę
Podnosi odporność, szczególnie na wiosnę i chroni
Amigdalina - charakterystyka, szkodliwość, produkty zawierające amigdalinę
Amigdalina szturmem zdobyła popularność na rynku m
Zatrucie pestkami moreli. "Naturalny lek na raka" jest bardzo niebezpieczny
Jedni nazywają je alternatywnym lekiem na raka, kt