Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Celiakia jest chorobą autoimmunologiczną o podłożu genetycznym. Jednym z przeciwskazań do podania kwasu hialuronowego są choroby autoimmunologiczne.
Wiele zależy od aktywności choroby, czasu jej trwania stąd najlepiej skontaktować się proszę z lekarzem prowadzącym gastroenterologiem i zapytać o ten temat,

Pozdrawiam
Katarzyna Mudel

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty