Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czego objawem mogą być czerwone, piekące usta? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co zastosować na suche usta? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Czerwone usta po wypiciu alkoholu, wysiłku fizycznym lub jedzeniu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy krem Clotrimazolum Hasco 10 mg/g można używać na wysuszone usta? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Obolała szyja, czerwone i podrażnione, szczypiące usta – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Mycie zębów po wypiciu herbaty – odpowiada Lek. dent. Piotr Puchała
- Pieczenie ust: czy to alergia? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Co powoduje zmęczenie i popękane usta? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Dlaczego mam podrażnione, łuszczące się usta? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Bolesne zajady i alergia – odpowiada Lek. Nina Uszkiewicz