Czy jedzenie domowych przetworów mięsnych może być niebezpieczne?

Czy jedzenie domowych przetworów mięsnych może być niebezpieczne? Wszystkie są poddawane pasteryzacji, ale boje się o jad kiełbasiany.
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Wskazania do gastroskopii

Gastroskopia to badanie, które służy ocenie stanu układu pokarmowego. Czy wiesz, jakie są wskazania do wykonania tego zabiegu? Obejrzyj film i zapoznaj się z wypowiedzią eksperta.

Dzień dobry,

Jeżeli czysto i higienicznie przygotowuje Pani potrawy. Mięso jest dobrej jakości, oraz wiadomego pochodzenia, a słoiki do których Pani wkłada potrawy są wyparzane tuż przed ich uzupełnieniem. Nie powinno być obaw.
Proszę pamiętać że takie przetwory można przechowywać do 4 tygodni.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty