Czy jedzenie domowych przetworów mięsnych może być niebezpieczne? Wszystkie są poddawane pasteryzacji, ale boje się o jad kiełbasiany.
Udrażnianie przełyku metodą endoskopową
Obejrzyj nasz film i dowiedz się, czym jest udrażnianie przełyku metodą endoskopową. Sprawdź, w jakich sytuacjach wykonywany jest ten zabieg. O udrażnianiu przełyku mówi lek. Marcin Radkowski.
Dzień dobry,
Jeżeli czysto i higienicznie przygotowuje Pani potrawy. Mięso jest dobrej jakości, oraz wiadomego pochodzenia, a słoiki do których Pani wkłada potrawy są wyparzane tuż przed ich uzupełnieniem. Nie powinno być obaw.
Proszę pamiętać że takie przetwory można przechowywać do 4 tygodni.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy w kiszonkach może powstać jad kiełbasiany? – odpowiada Mgr Agnieszka Pierwoła
- Czy w ten sposób mogło dojść do zatrucia jadem kiełbasianym? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy zjedzenie zepsutego jogurtu mogło zaszkodzić dziecku? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy możliwe jest zatrucie jadem kiełbasianym? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak zachęcić 9-letnią córkę do jedzenia? – odpowiada Mgr Katarzyna Patyk
- Jedzenie mięsa przez 13-miesięczne dziecko – odpowiada Mikołaj Cyganok
- Spożywanie pasztetu z MOM – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy mogło dojść do zakażenia toksyną botulinową? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jak zachęcić dziecko do jedzenia w domu? – odpowiada Mgr Magdalena Antoniuk
- Niechęć do jedzenia mięsa i wędlin – odpowiada Małgorzata Gajewczyk