Czy jest ryzyko, że może zawierać jad kiełbasiany?

Witam, przed świętami kupiłam kiełbasę domowego wyrobu na rynku - źródło sprawdzone, stragan prowadzony od lat, jadłam już wędliny z tego źródła. Domowa kiełbasa przeleżała u mnie w lodówce do dziś - ok. 18 dni. Bez zawijania. Czy jest ryzyko, że może zawierać jad kiełbasiany, w sensie, że przez ten czas powstał?
KOBIETA, 57 LAT ponad rok temu

Zatrucie grzybami - powikłania

Powikłania występujące po zatruciu grzybami i skuteczność działania podanych leków uzależnione są od czasu, w jakim pacjent zgłosi się do lekarza. Informacji na temat możliwych powikłań występujących po zatruciu grzybami, udziela toksykolog, dr Piotr Burda.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty