Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Prosse koniecznie zgłosić się do lekarza rodzinnego po badaniu będzie
Można coś więcej powiedzieć
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Nieustanne kichanie – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Podrażnienie śluzówki nosa u nastolatka – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy można stosować Zyrtec w ciąży? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Stosowanie Zyrtecu przy uczuleniu na sierść – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Przyjmowanie leków Rupafin i Tobradex a zastosowanie znieczulenia ogólnego do operacji laparoskoopowej na jamie brzusznej – odpowiada Dr n. med. Ryszard Magiera
- Czy podczas brania Symescitalu można stosować leki przeciw alergii? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Częste zapalenia płuc i lek na alergię a nadpobudliwość – odpowiada Magdalena Mroczek
- Uciążliwe kichanie przy skrzywionej przegrodzie nosowej – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Lek bez recepty na alergię – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
- Czy to normalny objaw alergii? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Leczenie alergii pyłkowej
Kichanie, wodnisty katar i zatkany nos to objawy,
Lekarze ponoszą ryzyko kary finansowej za wypisywanie leków refundowanych dla uchodźców. Dr Sutkowski: "Ta ustawa jest do bani"
Lekarze obawiają się, że jeśli wypiszą receptę na
8 sposobów na pokonanie wiosennej alergii
Pyłki Dane przytaczane przez Narodowy Fundusz Zdr