Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Nie tyle może Pani ile powinna, gdyż terapia probiotykowa łagodzi natężenie reakcji alergicznych. Proszę tylko zwrócić uwagę aby podawany preparat był możliwie najbardziej oczyszczony z uczulających białek - a więc żeby nośnikiem była np. inulina. Farmaceuta powinien pomóc Pani w doborze odpowiedniego preparatu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty