Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Długotrwałe stosowanie Allegra – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Alergia a przewlekłe zapalenie oskrzeli – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Czy tak może się obawiać alergia? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Inne sposoby na badanie alergii poza testami skórnymi – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Co stosować na alergię na pyłki – odpowiada Małgorzata Panek
- Czy możliwe, że dostałam alergii na własnego psa? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Zaburzenia oddychania i alergie od dziecka przy podejrzeniu astmy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy przy alergii takie duszności mogą nasilać się w nocy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia - dwa sprzeczne wyniki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy to może być zwykła alergia? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski