Czy możliwa jest alergia na gluten?

Dzień dobry, jakiś czas temu wykonałem badania na alergie pokarmowe w gabinecie biorezonansu i wyszło, że mam dość dużą alergię na gluten. Następnie wykonałem badanie F79 - przeciwciała gluten i wynik to 1,19 KU/l. Zakresy wartości podane w badaniu to: 0,1 - 0,34 kU/L :klasa 0 0,35 - 0,69 kU/L :klasa 1 0,7 - 3,49 kU/L :klasa 2 3,5 - 17,49 kU/L :klasa 3 17,5 - 52,49 kU/L :klasa 4 52,5 - 99,99 kU/L :klasa 5 >100 kU/L :klasa 6 Czy wynik przeciwciał może świadczyć o alergii na Gluten?
MĘŻCZYZNA, 27 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty