Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Najlepiej zapytać alergologa, który skierował Panią na dany panel badań. Ja niestety nie mam takiej informacji czego dotyczy Pani diagnostyka alergii. Jednocześnie przepraszam za dłuższy niż oczekiwany czas udzielania odpowiedzi ze strony portalu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak leczyć łuszczenie skóry przy alergii? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wyniki testów alergologicznych – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Testy w kierunku uczulenia na leki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Kiedy wykonać testy alergologiczne? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Czy można wykonać u alergologa testy na uczulenie na tlenek żelaza? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznacza wynik tych testów alergologicznych? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergie skórne a negatywne wyniki w testach – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co oznaczają wyniki badań alergologicznych? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Alergia na mięso drobiowe – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia na barwniki i konserwanty – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Testy punktowe z alergenami pokarmowymi - wskazania, przygotowanie, przebieg
Testy punktowe z alergenami pokarmowymi wykonuje s
Alergii mówimy STOP
Pokrzywka i katar alergiczny to objawy, których do