Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 6 8 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy należy usunąć implanty z kręgosłupa z powoduje ropiejących ran?

Witam lat temu przeszlam operacje skoliozy dwułukowej 4stopnia . Aktualnie pojawil mi sie stan zapalny mialam robione usg i stan zapalny jest nad implantem . Robione mialam zastrzyki z antybiotyki i plukania z wody utlenionej po jakims czasie sie to zagoiło i nie bylo wycieku ropy . Teraz ponownie otwozyla sie przetoka mialam robiony tez wymaz z rany i zadnej bakterji mi nie wykryto . Lekarze chca mi usunać implanty ale sadze ze to zly pomysł bo moge ponownie się skrzywić.
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

zakażenie jest wskazaniem do usunięcia

Kierownik oddziału urazowo-ortopedycznego w szpitalu w Przeworsku.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy